RCV volledig in handen van VNU

Mediaconcern VNU heeft zijn belang in RCV Entertainment vergroot van 50 naar 100 procent. De Haarlemse uitgever van onder meer Nieuwe Revu en Libelle stapte twee jaar geleden in de bioscoop- en tv-filmdistributeur om het marktaandeel in de amusementsmarkt een impuls te geven.

RCV in Hilversum is de grootste onafhankelijke distributeur in de Benelux met in zijn catalogus 3000 titels van producenten als Miramax, Rysher en Cinergi. Zo distribueert RCV onder meer de recente kaskrakers 'Austin Powers: the spy who shagged me' en 'La vita è bella' en de met negen Oscars bekroonde 'The English patient'.

VNU neemt de resterende stukken over van oprichter en directeur O. Merckelbach, die zich na ruim twintig jaar RCV ook terugtrekt als directeur. Hij blijft wel aan de onderneming verbonden als adviseur. (ANP)