Protest Solna van de hand gewezen door voetbalbond

De Europese voetbalbond UEFA heeft het protest van AIK Solna afgewezen. De Zweede voetbalclub diende donderdag een klacht in wegens een omstreden doelpunt in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Barcelona (1-2). De Franse scheidsrechter Alain Sars keurde een doelpunt van de Spanjaarden goed na een hoekschop, terwijl de Zweden op dat moment nog bezig waren met een spelerswissel. Het was de gelijkmaker (1-1), vier minuten voor tijd. ,,Regel 5 zegt dat een beslissing van de scheidsrechter bindend is ook al berust die op een misverstand'', was de verklaring van de UEFA.

Sars verklaarde dat hij keurig had gewacht todat Pontus Kåmark het veld had verlaten en Karl Corneliusson er als vervanger was ingekomen. Hij had alleen niet gezien dat de vierde official met nog een tweede Zweedse invaller klaarstond. Dat merkte hij pas op terwijl hij naar de middencirkel liep voor de aftrap. (Reuters)