`Files in economie door 2000'

Het millenniumprobleem bij computers kan tot `bottlenecks' in de Amerikaanse economie leiden, maar grote rampen zullen er rond de komende jaarwisseling niet optreden. Dat heeft voorzitter Alan Greenspan van het Amerikaanse stelsel van centrale banken gisteren verklaard tijdens een congres over het dreigende computerprobleem.

Het grootste gevaar zit volgens hem in de voorzorgsmaatregelen die bedrijven mogelijk nemen. ,,Op het moment dat een groot aantal ondernemingen besluiten extra voorraden aan te leggen, kan er een `bottleneck' ontstaan'', aldus Greenspan. Een gevolg van de extra economische activiteit zou ,,druk op de markten'' en inflatie kunnen zijn. Over eventuele maatregelen van de centrale banken om dit inflatiegevaar tegen te gaan, zoals een renteverhoging, liet de invloedrijke bankier zich niet uit.

Het `2000-probleem' kan bij oudere software leiden tot grote computerstoringen.(Reuters)