Wereldnieuws

BEKENDSTE ADRES – ''The big hair couple is back from the States, en daar zijn we blij om. Want glamour hoort in Nederland. Ga gerust even kijken bij hun nieuwe huis,'' aldus Blvd. In het zomernummer van dit tijdschrift stond een bezoek brengen aan de nieuwe woning van het enige Nederlandse showbizzkoppel Patricia Paay en Adam Curry tussen de ,,99 allerbeste zomertips''. Paay en Curry eisen in een kort geding een ton voorschot op de schadevergoeding, omdat in Blvd het adres van hun Amsterdamse huis aan de Keizersgracht (om de hoek van de Spiegelstraat) vermeld stond en daarmee hun privacy is geschonden. Hoeveel ze uiteindelijk willen hebben, is onduidelijk.

In Het Parool zei advocaat L. de Jong: ,,Mijn cliënten worden sindsdien voortdurend lastiggevallen door lieden van vreemd pluimage die aanbellen en voor de ramen staan te schreeuwen.'' Patries vertelt in die krant dat haar dochter de deur niet meer open durft te doen.

Uitgever van Blvd, Eugen van de Pas, noemt de zaak ,,bizar''. Volgens hem is het adres al meerdere malen in de pers genoemd, bijvoorbeeld in de rechtszaak tussen Curry en zijn buren over een muurtje in de tuin en andere rechtszaken rond het huis die zich afspeelden voordat Curry en Paay het huis betrokken. ,,Het is na het paleis op de Dam het bekendste adres van Amsterdam'', zegt hij. De uitgever kan zich niet voorstellen dat Curry en Paay het kort geding winnen. En: ,,dat het een ton wordt, daar verwed ik mijn hoofd op. Dat is uitgesloten.''

ZWAAIENDE GENITALIËN – De politie-officier Marcelo Rodriguez die George Michael zeven april vorig jaar arresteerde wegens onzedelijk gedrag in een publiek toilet, gaat de voormalige Wham!-zanger aanklagen. Hij verlangt een bedrag van maar liefst tien miljoen dollar wegens geleden emotionele schade en vernedering. Michael zou Rodriquez herhaaldelijk hebben beschuldigd van het zelf overtreden van de wet en hij zou hem hebben bespot.

BIJBAAN – De plannen van het Amerikaanse televisiestation NBC Sarah Ferguson in te huren als reporter, gaan door. Voor het ochtendprogramma Today zal de hertogin van York vanuit Londen als `speciaal correspondent' bijdragen leveren waarbij human interest centraal staat. Volgens de BBC ontvangt Ferguson 400.000 dollar voor deze bijbaan en loopt het contract tenminste één jaar. Zeker is dat de ex van prins Andrew niet zal berichten over het koninklijk huis.

KLEEDGEDRAG – Glossy en minder glanzende tijdschriften putten zich nog steeds uit in het maken van lijstjes met best- en slechtstgeklede nationale bekendheden. Maar de tijd lijkt rijp ermee te stoppen, want telkens weer komen dezelfde winnaars uit de bus. Zo riep dinsdag weer het blad Esquire Humberto Tan uit tot bestgeklede Nederlander 1999. De presentator van Studio Sport, die al jaren wordt geroemd om zijn kleedgedrag, is volgens Esquire sober in zijn stijl en daarmee een exponent van de nuchterheid die nu heerst. Voormalig bokser Regilio Tuur en housekunstenaar Micha Klein, eveneens sinds jaar en dag bekend om hun kleedstijl, waren andere genomineerden.

In Amerika is het al niet veel beter gesteld. De lijst van People met twintig best- en slechtstgeklede showbizzpersoonlijkheden bevatte ook weinig verrassingen. Gwyneth Paltrow en Julia Roberts waren voor het derde achtereenvolgende jaar goed gekleed, Madonna was voor de zesde keer de slechtstgeklede beroemdheid en de jury achtte de smaak van Cher voor de vierde keer wanstaltig vanwege haar ,,lelijke jurken''. Alleen de winnares was een nieuwkomer. De jury, onder wie de ontwerpster van de bruidsjurk van Sophie Rhys-Jones, vond de actrice Catherine Zeta Jones de bestgeklede vrouw van dit jaar. Zeta Jones heeft er wel wat voor moeten doen: ze bezocht dit jaar zo ongeveer elke filmpremière waar ook ter wereld.

AFFAIRE – De geruchten gaan dat tennissers Steffi Graf en André Agassi (ex van Brooke Shields) een affaire hebben. Nadat Graf in Die Zeit vertelde dat ze had gebroken met haar vriend Michael Bartels, kwam Bild met het verhaal van Bartels vader. ,,Ze vertelde hem dat ze nou met Agassi is.'' zou hij gezegd hebben. Amerikaanse kranten berichtten vervolgens over hoe de twee een restaurant in New York bezochten.

Samenstelling Lukas Keijser