Sluiting Houtrust slecht voor atletiek

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) is naarstig op zoek naar uitwijkmogelijkheden voor de belangrijkste nationale indoorwedstrijden. Nu de gemeente Den Haag besloten heeft Houtrust Sport, de traditionele locatie van de indooratletiek in Nederland, wegens de slechte toestand van het dak voorlopig gesloten te houden, kunnen de atleten de komende winter daar niet meer terecht.

Afgelopen zomer gingen de sporthallen in Den Haag dicht omdat brokken beton van het plafond naar beneden waren gekomen. Uit een onderzoek van TNO in Delft bleek dat het gehele dak vervangen dient te worden om veiligheid te garanderen.

De kosten worden geschat op 4,5 miljoen gulden. De gemeente onderzoekt de haalbaarheid van de kostbare renovatie maar acht sloop van het complex niet uitgesloten.

Belangrijkste wedstrijden in Houtrust Sport zijn de NK indooratletiek, vastgesteld op 12 en 13 februari. De KNAU probeert daar een andere locatie voor te vinden, maar de mogelijkheden in Nederland zijn beperkt. De bond heeft inmiddels alle verenigingen van de situatie op de hoogte gebracht.

Volgens algemeen directeur van de KNAU, Arie Kaufmann, ziet de toekomst er slecht uit voor de indooratletiek in Nederland. ,,We zijn momenteel naarstig op zoek naar een alternatief. Het ziet er naar uit dat we terug zijn bij af.''