Nederlands bedrijf claimt naam Cisco

De rechtbank in Amsterdam heeft het Amerikaanse Cisco Systems, een groot bedrijf dat netwerkoplossingen biedt voor Internet, verboden de naam Cisco verder te voeren. Het handelsbedrijfje Cisco Trading uit Eindhoven had om een verbod gevraagd en zag dat gehonoreerd. Cisco Systems gaat in hoger beroep. Cisco Systems zegt verbaasd te zijn over de uitspraak van de rechter in kort geding. Het concern, opgericht in 1984, verhandelt haar producten al sinds 1986 buiten de VS. Het heeft ook een vestiging in Amsterdam. Cisco Trading heeft de naam Cisco in 1988 in het handelsregister laten inschrijven. Volgens een woordvoerder van Cisco Systems wisten de bedrijven van elkaars bestaan, maar pas nu beroept het Eindhovense bedrijf er zich op oudere rechten op de naam te hebben. (ANP)