Moord in nieuw Harry Potter-boek

Een van de vrienden van Harry Potter wordt vermoord in het vierde Harry Potter-boek dat J.K Rowling aan het schrijven is. Dat heeft de schrijfster in een Amerikaans tijdschrift, Time, gezegd.

In Amerika zijn de boeken over de tovenaarsleerling Harry Potter, net als in Engeland, Nederland en de rest van Europa heel populair. In januari verschijnt in ons land het derde deel, Harry Potter en de gevangene van Azkaban, in de Nederlandse vertaling. Maar Rowling werkt al hard aan deel vier, waarvan de titel nog niet bekend is. Ze heeft wel onthuld dat er iemand dood gaat in het boek, door de aartsvijand van Harry, de zwarte tovenaar Voldemort. Wie het slachtoffer wordt, wilde Rowling niet zeggen. Wel verklapte ze dat Harry verliefd wordt op een meisje op de tovenaarskostschool Zweinstein. Wanneer het vierde Potter-deel in Nederland verschijnt, is nog niet bekend. Rowling wil zeven Harry Potter-boeken schrijven, waarvan inmiddels twee in Nederland zijn verschenen, Harry Potter en de Steen der Wijzen en Harry Potter en de Geheime Kamer.