Easyjet doet opnieuw bod op Air Holland

De Britse luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft opnieuw een bod gedaan op de Nederlandse chartermaatschappij Air Holland. Dit heeft een woordvoerder van Easyjet gisteravond in Londen bevestigd.

In februari vorig jaar deed Easyjet al een poging Air Holland in te lijven. Toenmalig Air Holland-directeur M. van Berckel wees het bod echter als `te laag' van de hand. Bovendien passen beide maatschappijen volgens Van Berckel niet bij elkaar. Air Holland verzorgt voornamelijk charterreizen naar de zon. Easyjet is een lijndienstmaatschappij die vanaf het Londense vliegveld Luton goedkope vluchtennaar Britse en continentale bestemmingen aanbiedt.

Van Berckel zei toen wel begrip te hebben voor de belangstelling van Easyjet voor Air Holland. Via een overname van het bedrijf zou de Britse maatschappij over meer `slots' (start- en landingsvergunningen) op Schiphol kunnen beschikken.

Ook dit keer is de Britse maatschappij in eerste instantie vooral geïnteresseerd in de start- en landingsrechten die Air Holland heeft op Schiphol. Easyjet is niet van plan om de charteractiviteiten van Air Holland voort te zetten. De belangstelling van Easyjet voor Air Holland is des te groter nu de KLM op het Londense vliegveld Stansted een eigen lagekostenmaatschappij onder de naam `Buzz' wil beginnen.

Air Holland zegt dat het niet alleen met Easyjet, maar met verschillende partijen praat over de verkoop van het bedrijf. ,,Wij doen verder geen mededelingen'', aldus een woordvoerster.