Selectie Galerie

World Wide Video Festival

Als vanouds worden op het World Wide Video Festival - dit jaar gehouden van 15 t/m 19 september in o.a. het Stedelijk Museum, W139 en de Melkweg in Amsterdam - de nieuwste internationale producties getoond op het gebied van videokunst, websites en cd-roms. In aansluiting op het festival zijn er in verschillende Amsterdamse instellingen media-installaties te zien. De Gate Foundation (Keizersgracht 613) toont t/m 29 september virtuele presentaties en live webcasts van vier continenten op de tentoonstelling `On(e)Line', Sakia Olde Wolbers presenteert t/m 10 oktober een virtual reality-projectie in De Veemvloer (Van Diemenstraat 410) en in Montevideo (Keizersgracht 264) zijn t/m 9 oktober installaties van Tobias Schalken & Stefan van Dinther, Marnix de Nijs en Kirsten Geisler te zien. Informatie: www.wwvf.nl.

Peter Otto

Het afgelopen jaar werkte Peter Otto in het beroemde Van Doesburghuis in Meudon, bij Parijs. Daar tekende hij gedurende een aantal maanden in aquarelverf alles wat hij om zich heen zag: een stroom van beelden afkomstig uit tijdschriften en de media. Met name het uitbreken van de Balkanoorlog greep hem aan. De grote olieverfschilderijen met intense kleuren en heftige bewegingen die hij naar aanleiding van die gebeurtenis maakte, zijn nu samen met enkele keramische beelden te zien bij Galerie Reuten. T/m 4 okt, Fokke Simonszstraat 49, Amsterdam. Do t/m za 13-18u.

Armando

Nadat vorig jaar al het Armando Museum in Amersfoort werd geopend, lijkt er dit najaar opnieuw een Armando-offensief te zijn losgebarsten. De schilder, dichter en beeldhouwer heeft een dertiental presentaties verspreid over het hele land. Naast musea tonen ook verschillende galeries zijn werk, waaronder Galerie Rob de Vries in Haarlem (t/m 3 okt), Art Affairs in Amsterdam (t/m 16 okt), Collection dArt in Amsterdam (t/m 7 nov) en Galerie Nouvelles Images in Den Haag (t/m 29 sept).

Loréne Bourguignon

Als basis voor haar schilderijen maakt Loréne Bourguignon gebruik van lukraak geschoten polaroidfoto's van haar eigen hoofd. De meeste foto's zijn onscherp en geven een vervormd beeld van het gezicht van de kunstenaar. De wazige beelden, genomen vanuit extreme standpunten, resulteren in nauwkeurig geschilderde doeken waarin neuzen groteske vormen aannemen en donkere wallen op de voorgrond treden. T/m 17 okt in Galerie Phoebus, Eendrachtsweg 61, Rotterdam. Wo t/m zo 13-17u.

En verder

Schilderijen van Ernst Voss t/m 25 sept in Galerie Donkersloot, P.C. Hooftstraat 127, Amsterdam; schilderijen en werken op papier van Roger Raveel t/m 30 okt in Galerie Espace, Keizersgracht 548, Amsterdam; werken op papier van Vygantas Paukste en schilderijen en foto's van Robert Wevers t/m 6 okt in de Wetering Galerie, Lijnbaansgracht 288, Amsterdam; schilderijen en tekeningen van Han Klinkhamer t/m 3 okt in Galerie Lutz, Oude Delft 195, Delft; foto's van Françoise Saur t/m 9 okt in Galerie Pennings, Geldropseweg 61B, Eindhoven.