Real en Milan beginnen met een gelijkspel

Real Madrid en AC Milan zijn de Champions League moeizaam begonnen. De Madrilenen kwamen in Athene na een spectaculaire wedstrijd niet verder dan 3-3 tegen Olympiakos Piraeus. De Italiaanse kampioen mocht zich in Londen gelukkig prijzen met een 0-0 gelijkspel tegen Chelsea. Glasgow Rangers verloor de uitwedstrijd met 2-0 van Valencia.

Real stond tegen Piraeus bij de rust nog met 2-1 voor. De voorsprong was te danken aan doelpunten van de Brazilianen Savio en Roberto Carlos. Hun landgenoot Giovanni, door de Griekse club voor vijftien miljoen overgenomen van Barcelona, had na tien minuten spelen voor Olympiakos de score geopend.

Giovanni maakte halverwege de tweede helft ook gelijk. De Grieken namen zowaar een voorsprong dankzij een treffer van de Sloveense schutter Zahovic, door de Griekse kampioen voor veel geld gekocht van FC Porto. Tien minuten voor tijd zorgde Rául alsnog voor 3-3. ,,Dit gelijkspel voelt meer aan als een nederlaag'', zei Real-trainer Toshack. ,,Ik kan niet accepteren dat die Grieken in een tijdsbestek van drie minuten tweemaal scoren.''

In deze groep E begon FC Porto wèl met winst. De Portugezen waren oppermachtig tegen Molde uit Noorwegen, maar scoren bleek een groot probleem. Topscorer Jardel miste tal van kansen. Pas één minuut voor tijd zorgde Deco met een kopbal voor de winnende treffer: 0-1.

In groep H kende Hertha BSC in Istanbul tegen Galatasaray een bliksemstart. De Berlijnse ploeg kwam met 2-0 voor. Preetz en Wosz scoorden binnen een kwartier. Het nationale idool Hakan Sükür scoorde voor rust tegen. De Roemeen Hagi redde de Turkse club door in de slotfase een strafschop te benutten: 2-2.

Chelsea liep in eigen stadion aanvankelijk tegen de Italiaanse verdedigingsmuur van AC Milan op. Maldini en Costacurta waren de grootste obstakels. Milan kwam pas na twintig minuten voor het eerst in de buurt van doelman De Goey van Chelsea. De Nederlander hield Sjevtsjenko van scoren af. Uitblinker Zola van Chelsea was het dichtst bij een treffer. De bal zeilde uit een vrije trap van hem net over de lat.

In de tweede helft probeerde ook Milan aan te vallen. Helveg bracht Leonardo in stelling, die op de lat schoot. Albertini testte de kwaliteiten van De Goey met een daverend schot van dertig meter. Doelman Abbiati van AC Milan behoedde zijn ploeg in de slotfase voor een nederlaag.

Op 0-0 sloten ook Sparta Praag en Bordeaux, de andere tegenstanders van Willem II in groep G, hun eerste wedstrijd af. Aanvoerder Siegl van Sparta miste een strafschop. In groep F (van PSV) werd Glasgow Rangers in de uitwedstrijden tegen Valencia bijna onder de voet gelopen. Kily Gonzalez scoorde tweemaal: 2-0.