Microsoftproces kan tot 2001 duren

De juridische strijd tussen Microsoft en de Amerikaanse regering over het overtreden van de antitrustregels door de sofwarefabrikant kan, met inbegrip van de appèlprocedures, voortduren tot in het jaar 2001.

Dit heeft een juridisch adviseur van Microsoft gisteren gezegd.

,,Ik verwacht dat, wat de uitspraak van de rechter in het proces ook zal zijn, er een appèl zal komen'', zei advocaat Brad Smith. Hij schat dat de zaak tot voor het Hooggerechtshof zal worden uitgevochten.Verwacht wordt dat rechter Thomas Jackson in januari of februari komend jaar een uitspraak zal doen. Dat is anderhalf jaar nadat de Amerikaanse overheid haar klachten vermeende monopolistische praktijken van Microfost had ingediend.Volgendse week dinsdag zullen de partijen hun slotpleidooien beginnen.

Volgens advocaat Smith wordt nog steeds gesproken over een mogelijke schikking in de zaak. (AP)