Kaartverkoop EK verloopt naar wens

Kaarten voor het EK voetbal, volgend jaar in Nederland en België, zijn bijna uitverkocht. Gisteren maakte de organisatie van Euro 2000 bekend dat in de afgelopen weken ruim 65.000 kaarten zijn verkocht. Dat betekent dat opnieuw twaalf wedstrijden zijn uitverkocht.

Voor vier wedstrijden in België zijn nog slechts 5.000 toegangsbewijzen verkrijgbaar. In maart begon de openbare verkoop van 400.000 entreebewijzen voor de in totaal 31 wedstrijden.

Daarvan zijn 60.000 kaarten bestemd voor bedrijven die hun klanten met luxueuze arrangementen willen verwennen. De prijzen variëren van 895 gulden per persoon (voor een standaardpakket voor een van de groepswedstrijden) tot 3.250 gulden (voor een zogeheten `superdeluxe arrangement' tijdens de finale, op 2 juli in Rotterdam).

Het tv-programma Oog in Oog onthult vanavond op Net5 dat de maatregelen om de zwarte handel tijdens het EK voetbal tegen te gaan niet werken. De duizend gulden boete die toeschouwers zouden krijgen als zij zich met een illegaal toegangsbewijs bij de stadionpoort melden, valt volgens de makers van het programma niet te innen. Toeschouwers zonder identificatie zijn na de wedstrijd niet meer op te sporen, zo beweert Oog in Oog.