INTERNET

Airship and Zeppelin Een zeer uitgebreide site met een weelde aan verwijzingen naar gerelateerde informatie, zoals speelfilms waarin zeppelins figureren, postzegels, bibliotheken, nieuwsgroepen, discussielijsten enzovoort. De site is alleen nogal onhandig ingedeeld, met een deel dat Airship heet en een deel met de naam Zeppelin. Het thematische onderscheid tussen de delen is niet geheel duidelijk.

spot.colorado.edu/

~xdziadeck/zeppelin.html

spot.colorado.edu/

~xdziadeck/airship.html

Anatomy of a blimp Simpele maar duidelijke animatie (QuickTime) over hoe een blimp vliegt. Een blimp is een zeppelin zonder frame.

www.ohio.com/kr/blimp/blimp.htm

Delfts idee Artikel uit een tijdschrift van de TU Delft met een beschrijving van de ideeën van Arjan van Timmeren.

www.bu.tudelft.nl/diec/

outlook/94_3/h1.htm

Nederlands plan De site van het Nederlandse bedrijf Rigid Airship Design

www.rigidair.com

Zeppelin Library Archive Met korte beschrijvingen van beroemde luchtschepen, en onderwerpen als de oorlog en de toekomst.

www.ciderpresspottery

.com/ZLA.html

Zeppelin Luftschifftechnik en Cargolifter De erfgenaam van de bouwer van de Hindenburg en andere roemruchte luchtschepen bouwt nu de LZ N07. Bij Cargolifter is een actueel beeld van de werf te zien – overigens werkt het Engelstalige deel niet.

www.zeppelin-nt.com

www.cargolifter.com

Zeppelin Museum Friedrichshafen Vooral informatie over de collectie, prijzen en openingstijden.

www.zeppelin-museum.de

Goodyear Bandenfabrikant Goodyear is beroemd om zijn blimp, een frameloos luchtschip dat wordt gebruikt voor promotiedoeleinden.

www.goodyear.com/us/blimp/index.html