INFOCENTRUM

Eind 1999 (streefdatum 15 december) wordt in Lelystad Rigid Plaza, een nieuw museum en infocentrum geopend. Het zal het eerste ballon- luchtscheepvaartpark in Europa worden en is ontwikkeld in samenwerking met het Nationaal Luchtvaartcentrum Aviodome en Rigid Airship Design N.V. De eerste jaren wordt de tentoonstelling ondergebracht in een hal voor landbouwvoertuigen. In de toekomst hoopt men om een heel park onder te brengen bij de nieuwe luchtvaartfabriek in Lelystad. Deze fabriek is ongeveer drie keer zo groot als de Amsterdam Arena en is bij helder weer vanuit Amsterdam te zien. De collectie van het nieuwe museum bestaat voornamelijk uit beeldmateriaal en onderdelen van zeppelins en luchtballonnen en geeft een beeld van de geschiedenis en toekomst van de ballon- en luchtschipvaart. Het materiaal is voor een deel afkomstig uit het buitenland maar ook uit het depot van het Nederlands Luchtvaartmuseum, een museum dat wel een collectie heeft maar geen eigen gebouw. Rigid Plaza hoopt op den duur bezoekers ook een vlucht in een lichter-dan-lucht-luchtvaartuig aan te kunnen bieden. Karperweg, Lelystad

(020) 406 80 00,

e-mail info@aviodome.nl