Extremistische bommenleggers in Parijs veroordeeld

Het Franse speciale anti-terrorismetribunaal heeft gisteren 21 vermeende moslim-extremisten tot gevangenisstraffen van zes maanden tot tien jaar veroordeeld omdat ze hadden meegewerkt aan de planning van een reeks dodelijke bomaanslagen in de Franse hoofdstad in 1995. Een verdachte werd vrijgesproken. De aanslagen zelf, die zijn toegeschreven aan de Algerijnse, zeer gewelddadige Gewapende Islamitische Groep (GIA), komen volgend jaar voor deze Parijse rechtbank aan de orde. Een deel van de veroordeelden van gisteren staat dan opnieuw terecht. De bloedigste aanslag kostte op 25 juli 1995 zeven mensen het leven bij het metrostation Saint-Michel. De GIA zou met de aanslagen Frankrijk hebben willen straffen voor zijn steun aan het Algerijnse bewind. (AFP)