DaimlerChrysler gaat door met Smart

DaimlerChrysler gaat door met de productie van de stadsauto Smart. Tijdens een persconferentie in Frankfurt vertelden de twee bestuursvoorzitters van het concern, de Duitser Jürgen Schrempp en de Amerikaan Bob Eaton, dat zij heilig overtuigd zijn van het milieuvriendelijke concept van de Smart. Volgende week wordt een opvolger benoemd voor de dinsdag ontslagen Smart-directeur Lars Brorson. De Smart en Adtranz (treinstellen) zijn de enige twee verliesgevende actviteiten bij DaimlerChrysler, tevens actief in lucht- en ruimtevaart en financiële dienstverlening. Voor dit jaar rekent het bedrijf op een omzet van meer dan 300 miljard mark (338 miljard gulden). In de eerste acht maanden heeft Mercedes-Benz 689.100 auto's en trucks verkocht, 13 procent meer dan een jaar eerder. Chrysler verkocht 2,13 miljoen auto's, 4 procent meer dan vorig jaar. (Redactie Economie)