Selectie Radio

Andersdenkenden. Gerard Klaassen spreekt met zanger Boudewijn de Groot en politicus Henk Vredeling, beiden zonder geloof, over de levensbeschouwing waarmee ze zijn opgevoed, en in hoeverre deze hun huidige leven nog bepaalt. Radio 5, 21.02-21.22u.

De Avonden. Een gesprek met Sybren Polet over zijn nieuwe roman De hoge Hoed der Historie. Margherita Pasquini vertelt over haar debuutroman Verschroeide Ossobuco, over een vrouw uit Amsterdam-Oost die zich ontwikkelt tot seriemoordenares die het gemunt heeft op allochtonen. Tegen half twaalf muziek van de Amerikaanse zangeres Shannon Wright. Radio 5, 22.00-24.00u

De EO op 1. Te gast is schrijver Willem Jan Otten, die onlangs de Constantijn Huygens Prijs kreeg. Na elf uur wordt stilgestaan bij de Slag om Arnhem, dit jaar 55 jaar geleden. Een van de leden van de Poolse brigade vertelt zijn verhaal. Morgen, Radio 1, 19.04-12.00u.