Roccade: invloed van millennium is beperkt

PinkRoccade verwacht dat de millenniumproblematiek niet van grote invloed zal zijn op de omzet en het resultaat in de tweede helft van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vanmorgen bekend gemaakt.

PinkRoccade, dat op 7 juli j.l. in notering kwam op de Amsterdamse effectenbeurs, heeft de winst in het eerste halfjaar licht zien dalen. Over de eerste zes maanden van 1999 kwam deze uit op 10,2 miljoen euro (22,4 miljoen gulden).

Beleggers waren vanmorgen gematigd enthousiast over de berichten. Het aandeel PinkRoccade noteerde 5 eurocent hoger op 29 euro terwijl de beurs als geheel ongeveer een procent lager was. Daarmee is het aandeel na een dip van enkele maanden weer terug op het niveau waarvoor het drie maanden geleden in notering kwam.

De bescheiden winstdaling van PinkRoccade is volgens de automatiseerder een gevolg van het feit dat een eenmalige boekwinst op de verkoop van het bedrijf Consist de resultaten over de eerste helft van 1998 flatteerde. Gecorrigeerd voor eenmalige baten en lasten groeide de winst van PinkRoccade met meer dan 20 procent.

Het bedrijfsresultaat van PinkRoccade is toegenomen, met 30,7 procent tot 11,5 miljoen euro. De omzet steeg in dezelfde periode met met 10,7 procent naar bijna 225 miljoen euro.

De overheid heeft ruim een kwart van de aandelen PinkRoccade naar de beurs gebracht. Iets meer dan een procent daarvan is in handen van werknemers. Verzekeraars Fortis en Delta Lloyd hebben een belang genomen van meer dan vijf procent. Vijf procent van de aandelen is gereserveerd voor een optieplan voor werknemers.

Het aantal medewerkers van PinkRoccade is in het eerste halfjaar van 1999 gestegen tot 5.045. Het bedrijf zegt een sterkere positie te hebben opgebouwd op de markt voor uitbesteding van automatiseringsprojecten.

Volgens PinkRoccade zijn de reparatiewerkzaamheden in het kader van het millenniumprobleem afgerond. Ondanks de verwachting dat het millennium geen grote invloed op omzet en resultaat zal hebben, bestaat volgens de automatiseerder wel ,,onzekerheid of het millennium invloed zal hebben op het verstrekken van nieuwe opdrachten met name in het vierde kwartaal van 1999''.