Onderzoek naar toewijzing Spelen aan Atlanta

Het Internationaal Olympisch Comité wil weten of er sprake van onregelmatigheden is geweest bij de campagne van Atlanta voor de nominatie van de Olympische Spelen in 1996. Het IOC, dat het schandaal rond Salt Lake City onlangs afrondde, heeft het Amerikaanse Olympisch Comité (USOC) gevraagd te onderzoeken of door leden van het IOC de gestelde regels zijn overtreden. Is dit inderdaad het geval dan komt de ethische commissie van het IOC onmiddellijk weer in actie. De nieuwszender CNN berichtte deze week dat Atlanta de `Centennial Games' heeft binnengehaald door stemmen te kopen. Er zouden aanwijzingen zijn dat `Atlanta' studiebeurzen heeft weggegeven en ook cadeaus tot een waarde van duizend dollar. De aanwijzingen zouden zich bevinden in acht van de zesduizend ordners die samen het archief vormen van de nominatie en de organisatie. (ANP)