Geroofde kunst Grieks museum teruggevonden

Een diefstal uit het archeologisch museum van de Griekse havenstad Korinthe negen jaar geleden, is na negen jaar opgelost. De Griekse minister van Cultuur, Elisabeth Papazoi, deelde gisteren mee dat 268 van de 271 kostbare antieke stukken in een opslagplaats in Miami zijn gevonden. Zij waren in goede staat en worden zo snel mogelijk naar het museum teruggebracht. Drie voorwerpen worden nog vermist.

In april 1990 drongen vier inbrekers het museum binnen en namen onder meer 164 vazen, een marmeren beeld van vijfhonderd jaar voor Christus en portretten en standbeelden uit de Romeinse tijd mee. Het was een van de grootste kunstroven uit de recente Griekse geschiedenis. De waarde ervan wordt op ruim 600 miljoen gulden geschat. Er zijn nog geen arrestaties verricht. (Reuters/DPA)