Overloper Soedan omgekomen

Een vroegere leider van het Zuid-Soedanese verzet, het SPLA, die naar de regering overliep en jarenlang de regio Bahr el Gazal terroriseerde, is zondag zelf gedood. Volgens de officiële Soedanese krant Al-Anba'a kwam Kerubino Kwanyin Bol – onder onbekende omstandigheden – om in het belangrijke oliegebied van Man-Kien, 800 kilometer ten zuidwesten van Khartoum. Vol haat voor SPLA-leider John Garang, die hem jarenlang had opgesloten, ontwikkelde Kerubino zich tot de meest gevreesde krijgsheer van Zuid-Soedan. Hij was door zijn terreuracties in belangrijke mate verantwoordelijk voor de hongersnood die Bahr el Gazal vorig jaar teisterde. De door zijn manschappen aangerichte schade was enorm. Tienduizenden mensen raakten ontheemd, twee jaren lang werd er geplant noch geoogst.