Michiel Berkel directeur Filmfestival

Michiel Berkel gaat Jacques van Heijningen opvolgen als directeur van het Nederlands Filmfestival. Op 1 oktober, de laatste dag van de 19de editie van het Utrechtse festival, treedt de nieuwe directeur in dienst, zo maakte het bestuur gisteren bekend. De 49-jarige Berkel was eerder zakelijk leider van toneelgroep Sater, redacteur van STAD Radio Amsterdam en HP Magazine, mede-directeur van filmdistributiemaatschappij Hungry Eye Pictures en hoofd afdeling Filmzaken van de NCRV-televisie. Sinds 1993 woont en werkt Berkel in Zuid-Afrika, waar hij mede-directeur en -eigenaar is van The Labia Cinema, een onafhankelijke bioscoop in Kaapstad, en mede-organisator van het filmfestival van Kaapstad. Het is de bedoeling dat de nieuwe directeur tijdens de komende editie van het Nederlandse Filmfestival mee zal lopen met Van Heijningen, die daarna leiding gaat geven aan het Rotterdamse Filmfonds.