Kist nieuwe topman ING Groep

Mr. E. Kist wordt per 1 juni volgend jaar voorzitter van de raad van bestuur van de ING Groep. Ewald Kist (55) is nu nog vice-voorzitter en leidt tevens het bestuurlijk centrum ING Nederland en de statutaire directie van ING Verzekeringen. Die laatste functie blijft hij vervullen naast zijn voorzitterschap.

Dit heeft ING vanmorgen bekendgemaakt. Sinds Kist eind maart werd benoemd tot vice-voorzitter werd algemeen verwacht dat hij topman zou worden.

Kist volgt de huidige bestuursvoorzitter G. van der Lugt (59) op, die volgend jaar met pensioen gaat. Van der Lugt treedt toe tot de raad van commissarissen van ING Groep.

De van ING-dochter Bank Brussel Lambert afkomstige M. Tilmant (47) volgt Kist op als vice-voorzitter van de raad van bestuur.

Naast Van der Lugt neemt ook J. Holsboer afscheid van de raad van bestuur van ING Groep. De twee opengevallen plaatsen worden per mei volgend jaar ingenomen door F. Hubbell (48), de topman van het in 1997 overgenomen Amerikaanse verzekeringsbedrijf Equitable of Iowa, en de topman van zakenbank-dochter ING Barings, D. Robins (50).

Kist is afkomstig van de verzekeringstak van ING, waar hij in 1969 begon bij Nationale-Nederlanden.

Na een loopbaan bij de verzekeraar, waar hij eind jaren tachtig verantwoordelijk was voor de Amerikaanse activiteiten, trad hij in 1993 toe tot de raad van bestuur van de tot ING Groep gefuseerde combinatie van Nationale-Nederlanden en NMB Postbank.

Kist genoot bekendheid als lid van het Nederlandse hockeyteam, en nam in die hoedanigheid in 1968 deel aan de Olympische Spelen in Mexico. Hij bleef sindsdien een actief sporter.