Heineken in trek op Damrak

Heineken moest vanmorgen de kar trekken op een erg stille Amsterdamse beurs. De bierbrouwer klom vanochtend met 2,05 euro naar 51,90 euro. Dat betekende een vooruitgang van ruim 4 procent. Volgens handelaren was dat het gevolg van koopadviezen.

De AEX-index was de dag lager begonnen, kwam even in de plus, maar zakte rond het middaguur weer terug met een verlies van 0,05 punten op 587,84 punten.

Daarmee bleef de Amsterdamse beurs achter bij de grote Europese beurzen. De inertie op het Damrak bleek uit het feit dat zes AEX-fondsen tegen het middaguur onveranderd waren ten opzichte van gisteren.

Behalve Heineken kon ook DSM koerswinst boeken. Het chemieconcern steeg 1,40 euro op 114,40. Ook het andere grote cyclische fonds, Hoogovens, won aan waarde. De aandelen stegen met driekwart euro tot 59,80 euro.

De index voor de middelgrote fondsen, de Midkap, gaf een verlies te zien van 0,2 procent. De uitzendbedrijven Vedior en Randstad lagen goed in de markt.

Melkrobotfabrikant Prolion was onder de kleinere fondsen een van de weinige waarbij de vaart er wat in zat. De goede halfjaarcijfers waren aan beleggers wel besteed. De koers ging 3,40 euro omhoog naar 107,90, een stijging van 3,25 procent.