Gadaffi wil groter belang Banca di Roma

Het Libische investeringsbedrijf Lafico van kolonel Gadaffi wil haar aandeel in de Italiaanse Banca di Roma vergroten van 5 naar 10 procent. Daarmee zou Lafico ABN Amro, die een belang heeft van 8,75 procent, voorbijstreven. Lafico-directeur El Huwej erkent in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera dat de wens om te groeien een indirect gevolg is van geruchten dat ook ABN Amro haar aandeel wil vergroten. Volgens El Huwej heeft de Banca di Roma enthousiast gereageerd op het idee. De bank heeft het bericht niet bevestigd, maar geeft toe dat er beweging is op het aandelenfront.

Lafico is het investeringsbedrijf van het ministerie van Financiën van Libië en valt dus direct onder het gezag van Gadaffi. Sinds de economische boycot van de Verenigde Naties is beëindigd omdat Gadaffi akkoord ging met de berechting van de verdachten van de Lockerbie-aanslag, is Libië op zoek naar buitenlandse bedrijven om te investeren. (ANP)