Deen Tomasson keert terug in basis Feyenoord

Feyenoord beschikt over een fitte selectie voor het Champions-Leagueduel van vanavond in Rotterdam tegen Borussia Dortmund. Trainer Leo Beenhakker wilde de opstelling gisteren niet prijsgeven, maar liet wel weten dat de Deen Jon Dahl Tomasson terugkeert in de basis. ,,Dat heb ik hem ook beloofd, zei Beenhakker gisteren. ,,Na zware interlands met Denemarken tegen Zwitserland en Italië heb ik hem rust gegeven voor het duel met Ajax. Tegen Dortmund is hij weer van de partij. Ook het meespelen van de aanvallers Van Vossen, Cruz en Kalou staat nagenoeg vast.''

Samardzic is weer fit en ook Cruz, Van Vossen en Bosvelt zijn hersteld van kleine blessures die ze tijdens de wedstrijd tegen Ajax opliepen. Beenhakker: ,,Dus wat dat betreft heb ik weinig te klagen.''

Dortmund-trainer Michael Skibbe kan in elk geval niet beschikken over Christian Wörns. Nederlander Alfred Nijhuis zal de Duitse international centraal in de verdediging vervangen. Kohler, die zaterdag tijdens het duel tegen Freiburg uitviel, kan waarschijnlijk wel spelen. Een dag voor de wedstrijd is Skibbe vol lof over Feyenoord. ,,Het is een sterk team dat we zeker niet mogen onderschatten'', vindt de trainer van de winnaar van de Champions League in 1997.

Spits Fredi Bobic was vorig jaar als aanvaller van Stuttgart verantwoordelijk voor de uitschakeling van Feyenoord in de UEFA-Cup. Dankzij een doelpunt van Bobic maakten de Duitsers de 1-3 nederlaag in Stuttgart ongedaan: 0-3. ,,Het zal een hele emotionele wedstrijd worden'', zei Bobic. ,,We zullen beslist beter moeten spelen dan in de Bundesliga.''

Voorzitter Niebaum van Dortmund deed gisteren zijn best de druk rond de wedstrijd weg te nemen. Terwijl de Duitse media De Kuip wegens het beruchte deel van de Feyenoord-aanhang met de hel associeerden, deed de voorzitter zijn best het belang van de wedstrijd te relativeren. ,,Als we winnen is het mooi. Als we verliezen zijn er nog vijf wedstrijden. Hopelijk wordt het een leuke partij.''

PSV's coach Gerets heeft Tomek Iwan toegevoegd aan de selectie voor de Champions League-wedstrijd van morgen bij Bayern München. Dat betekent dat de ploeg uit Eindhoven met negentien spelers naar Duitsland is vertrokken. Mogelijk komt de Pool ook in actie. Onder Gerets kreeg hij tot nu toe weinig kansen. De Belg denkt het loopvermogen van de oud-Feyenoorder tegen Bayern goed te kunnen gebruiken. Bovendien lijkt de vaste man aan de rechterkant, Stinga, wat oververmoeid na het intensieve programma van de laatste weken.

,,Een aantal spelers is op sterven na dood'', zei Gerets na de wedstrijd van zondag tegen De Graafschap, die de ploeg uit Eindhoven met 2-1 won. ,,Misschien hebben sommigen rust nodig.'' Die rust krijgt PSV komend weekeinde, omdat de zaterdag te spelen competitiewedstrijd NEC-PSV is uitgesteld. Het vernieuwde stadion De Goffert is nog niet gereed.