Deelstaat Brazilië hervat schuldaflossing

De Braziliaanse deelstaat Minas Gerais heeft een acht maand durend moratorium op buitenlandse schuldbetalingen opgeheven. Dat heeft de gouverneur van de rijke deelstaat, ex-president Itamar Franco, gisteren gezegd. Franco wil eerst de schulden aan de Wereldbank en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IADB) aflossen. De betalingen van Eurobonds worden voorlopig nog niet hervat. In februari bleef de deelstaat in gebreke bij de betaling van Eurobonds ter waarde van 108 miljoen dollar (223,5 miljoen dollar), onderdeel van een totale uitgifte van 200 miljoen dollar. De federale regering heeft inmiddels 54,9 miljoen dollar van het verschuldigde bedrag betaald. Franco zei gisteren dat de volgende betaling, in februari 2000, alleen zal gebeuren als Minas Gerais het zich kan veroorloven. (AP)