Opinie

    • Youp van ’t Hek

Zatermiddag hoorde ik scheidsrechter Mario van ...

Zatermiddag hoorde ik scheidsrechter Mario van der Ende in een column op de radio. Als hij na een wedstrijd thuiskomt kijkt hij altijd eerst even naar de beelden van het door hem geleide potje. Zal Roelof Luinge dat gisteravond ook gedaan hebben? Heeft waarschijnlijk drie schemerlampen opgegeten. Mag je als scheids na het zien van de beelden een beslissing herroepen? Dus dat je Zeist belt en zegt:,,Met Luinge, ik was de scheids van De Graafschap-PSV en ik wou even mededelen dat ik de gele kaart van Kolkka van PSV terugtrek en ik keur het laatste doelpunt van Nilis alsnog af. Het was mijn fout. Ik was nog in discussie en daarbij hinderde ik een van de spelers van De Graafschap, dus.....''

Mag ik als columnist aan de KNVB vragen om de uitslag te herzien? Het mag, maar het helpt niks, denkt u. Maar onderschat mijn invloed niet. Zelfs in de Arena begint men naar mij te luisteren. Daar is, na mijn herhaaldelijk aandringen in deze rubriek, het supportersonterende Mavotutje Miss Ajax verdwenen en ook de mascotte Champy is vervroegd gaan vutten. Of had hij griep? Ook de voor het voetbal veel te beschaafde speaker Roeland Kooijmans is vervangen door een onverstaanbare Amsterdammer in een Ajax-pak, waar verder niemand last van heeft. Wat er nu nog moet veranderen? Ander stadion met frisse lucht en echt gras, waarop serieus gevoetbald kan worden. En wie is op het onzalige idee gekomen om John de Mol jr., in mijn ogen het meest smakeloze type van Nederland, tot commissaris van mijn clubje te benoemen? Zo hou je de columnist wel aan de slag!

Moest erg lachen om de knokpartij van de Schumacherhooligans tegen de harde Hakkinenkern. Maar liefst negentig gewonden. Dus ook daar begint het al. Vraag me af of ik supporter zou kunnen worden van een miljonair in een raceauto? En of ik hem alle circuits achterna zou reizen? Heeft onze Jos Verstappen al een harde kern? Hij heeft al wel een keer geknokt. Tegen een twaalfjarig jongetje dat hem passeerde op een Belgische kartbaan. Mooie samenvatting van de Nederlandse autosport toch? Jos vocht op een Belgische kartbaan tegen een twaalfjarig jongetje! Deze regel ga ik de hele dag murmelen. Heerlijk.

    • Youp van ’t Hek