Willem II beleeft `goede generale' tegen Heerenveen

Willem II beleefde zaterdagavond een goede generale repetitie voor de Champions League. De Tilburgse club won in het Abe Lenstra-stadion met 4-2 van Heerenveen, dat in de slotfase werd verrast door twee treffers van invaller Sanou uit Burkino Faso. Willem II speelt komende woensdag in eigen stadion tegen de Russische kampioen Spartak Moskou. Trainer Adriaanse verwacht een zware tegenstander die met snel countervoetbal voor gevaar zal stichten. ,,Maar ik zal onze huisstijl niet verloochenen. We gaan gewoon op de aanval spelen'', beloofde Adriaanse.

De papieren subtopper tussen FC Twente en Vitesse eindigde zaterdagavond in Enschede in een bloedeloze 0-0. Gezien het povere spelbeeld verkeert Vitesse nog steeds in een vormcrisis. Aanvaller Van Hooijdonk uitte na afloop kritiek op zijn Joegoslavische medespelers die de bal niet diep maar breed speelden. Vorige week eindigde een discussie tussen Van Hooijdonk en doelman Jevric in een opstootje op de training. Trainer Neumann beloofde beterschap voor de UEFA-Cupwedstrijd van komende donderdag tegen het Portugese Beira Mar.

FC Utrecht verzuimde gisteren tegen Sparta zijn ongeslagen status te handhaven. De club van trainer Wotte leed in zijn eerste uitwedstrijd een 3-0 nederlaag op het verbouwde Kasteel. Het Rotterdamse publiek scandeerde de naam van trainer Everse, die eerder dit seizoen nog werd bekritiseerd vanwege de zwakke prestaties van zijn elftal. Na twee nederlagen boekte Sparta een verdiende overwinning. Marbus scoorde twee keer. Elkhattabi maakte ook een doelpunt.

RKC verraste met een 2-0 zege bij Fortuna Sittard. Hoogendorp en Cornelisse scoorden uit een counter. Fortuna kreeg de beste kansen in stadion De Baandert, dat volgende maand tegen de vlakte gaat. RKC bezet na vier duels de vijfde plaats met zeven punten. De afgelopen jaren handhaafde RKC zich veel moeite in de eredivisie. In Maastricht eindigde de wedstrijd MVV-Cambuur in een 1-1 gelijkspel. Taiwo voorkwam in de laatste minuut verlies voor MVV.