Wereldtitel voor broers Willemsen in zijspanklasse

De broers Daniel en Marcel Willemsen zijn gisteren in Tägerig wereldkampioen motorcross in de zijspanklasse geworden. Tijdens de Grote Prijs van Zwitserland volstond een derde plaats in de eerste manche. Na afloop van de race moesten de broers een uur geduld hebben om een feestje te kunnen vieren. De Letten Sergis en Rasmanis protesteerden tegen onregelementair rijgedrag. Bij de start van de eerste manche werden de Nederlanders ingesloten. Na een inhaalrace belandden ze in de afzetting. Daarbij zou een toeschouwer de helpende hand hebben geboden door een touw en een paal opzij te duwen. Die actie werd door Letse supporters gefilmd, de videobanden werden later bij de jury gedeponeerd. Die gaf de Letten ongelijk. De 24-jarige Daniel Willemsen en de 22-jarige Marcel Willemsen verweten hun Letse concurrenten onsportief gedrag. De Nederlanders vierden hun wereldtitel met duizend supporters. (ANP)