United ongeslagen na slag op Anfield

De Engelse voetbalklassieker tussen Liverpool en Manchester United eindigde zaterdag op Anfield Road in een 3-2 overwinning voor de landskampioen. Carragher scoorde twee keer voor United, dat na zeven duels nog altijd ongeslagen is in de Premier League.

United heeft na de veldslag tegen de aartsrivaal een voorsprong van zes punten op Chelsea, dat na de 1-0 zege op Newcastle twee wedstrijden tegoed heeft. Bij Newcastle zat manager Robson op de bank. Hij vervangt zijn Nederlandse collega Gullit, die eind vorige maand ontslag nam.

In de Spaanse competitie won titelhouder Barcelona ook zijn derde wedstrijd. In Camp Nou maakte de Braziliaan Rivaldo twee treffers tegen stadgenoot Espanyol. Kluivert bracht de eindstand op 3-0. Real Madrid verspeelde twee punten bij Bilbao. In Baskenland kwam de thuisclub twee keer op voorsprong. Deportivo maakte Makaay een doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Valladolid, dat met 2-0 ten onder ging. Real Vallecano heeft net als Barcelona nog geen punt verspeeld. De provincieclub won met 2-1 van Sociedad.

In de Italiaanse competitie behaalde titelhouder AC Milan een 3-1 overwinning op Perugia. De Rus Sjevtsjenko, de Duitser Bierhoff en de Braziliaan Leonardo scoorden ieder een keer in San Siro. Milan deelt de koppositie met zes clubs waaronder stadgenoot Internazionale, dat met 0-0 gelijkspeelde bij AS Roma. Trainer Lippi van Inter verbaasde de voetballiefhebbers door topscorer en publiekslieveling Vieri aan de kant te houden. De Braziliaan Ronaldo stond wel opgesteld.

De Duitse trainer Rehhagel staat onder druk bij Kaiserslautern. Hij leed bij zijn oude werkgever Werder Bremen een 5-0 nederlaag. Rehhagel leeft in onmin met spelers en supporters op de Bökelberg. Kaiserslautern werd in 1998 verrassend kampioen. Vorig seizoen eindigde de club als vierde. Na vier duels bezet Kaiserslautern nu de vijftiende positie. Landskampioen Bayern won met 2-1 bij Duisburg. Unterhaching verraste met een 2-0 overwinning op Stuttgart. HSV en Leverkusen leiden met tien punten uit vier duels. HSV won met 5-1 van Herta. Leverkusen versloeg Schalke met 3-2.