Lauryn Hill wint nu vier MTV Awards

De Amerikaanse soulzangeres Lauryn Hill heeft vorige week vier MTV Video Music Awards gekregen. Zij was hiermee de grote winnares van de jaarlijkse toekenning van de MTV Awards, die dit jaar plaats vond in het Metropolitan Theatre in New York. Haar video bij het nummer Doo Woop (That Thing) kreeg de MTV-prijzen in de categorieën `beste video', `vrouwelijke video', `r&b-video' en `art direction'. Eerder dit jaar was Lauryn Hill met haar album The Miseducation of Lauryn Hill al de grote winnares bij de uitreiking van de Grammy Awards.

De Engelse muzikant Fatboy Slim kreeg drie MTV- Awards voor zijn Praise You (`doorbraakvideo', `choreografie' en `beste regie'). De Amerikaanse zanger Ricky Martin won twee prijzen met zijn Livin' La Vida Loca (`dance' en `pop'). Ook aan de Amerikaanse groep Korn werden twee prijzen toegekend: Freak On A Leash werd tot beste video in de categorieën `rock' en `montage' uitverkoren.

Andere prijswinnaars zijn TLC (`groepsvideo' voor No Scrubs), Will Smith (`mannelijke video' voor Miami), Jay-Z (`rapvideo' voor Can I Get...), Beastie Boys (`hip hop video' voor Integalactic), Eminem (`nieuwe artiest' voor My Name Is), Madonna (`video uit een film' voor Beautiful Stranger) en de Backstreet Boys (`kijkerskeuze' voor Want It That Way).