Infiltranten uit Servië in Kosovo gesignaleerd

Woordvoerders van de NAVO-vredesmacht KFOR in Kosovo waarschuwden dit weekeind voor Servische paramilitaire eenheden, die in Kosovo inflitreren om de situatie te destabiliseren. Volgens KFOR-woordvoerder Irgens zijn deze week in Noord-Kosovo twintig Serviërs in zwarte uniformen gesignaleerd. Een week geleden schoten Russische soldaten drie Serviërs in uniform dood die Albanezen vermoordden en molesteerden. Gisteren maakten UÇK-strijders een eind aan drie dagen van gewelddadige betogingen in de stad Kosovska Mitrovica. Albanese inwoners protesteerden omdat Franse KFOR-eenheden hen verbieden een door Serviërs bewoond deel van de stad in te trekken. Bij de stad Djakovica betoogden gisteren tweeduizend Albanezen tegen de aanhouding van een locale UÇK-commandant. (AP, Reuters)