AMERICAN ANALOG SET

`Drone-pop' wordt de muziek van het uit Texas afkomstige viertal The American Analog Set wel genoemd. Dat wil zeggen dat de bedwelmende werking van telkens herhaalde klanken (een `drone') belangrijker is dan melodieuze liedjes met coupletten en refreinen. Anders dan verwante groepen als Spiritualized, Galaxie 500 en Bedhead roept The American Analog Set die bedwelming niet op met harde gitaren en drums maar met heel ingetogen klanken - zacht gespeelde gitaar en lichte drums, warm en helder klinkende toetsen, een dromerige bas en de kalme, vriendelijke stem van zanger/gitarist Andrew Kenny.

Berezovski verwijt het Kremlin in de Noord-Kaukasus een on handige politiek te voeren. ''Ik heb de hele tijd gezegd dat er terrorisme dreigt als we zo doorgaan.''

The Golden Band. Emperor Jones/De Konkurrent ej28cd.

    • Sietse Meijer