Straffen BolsWessanen-zaak

Het gerechtshof in Amsterdam heeft A.H., voormalig eigenaresse en uitbaatster van het Bentveldse restaurant Blanje Bleu vrijgesproken in de voorkenniszaak tegen BolsWessanen. Het Openbaar Ministerie (OM) gunde de verdachte in de BolsWessanen-zaak het voordeel van de twijfel, waarna het hof deze suggestie overnam. Kern van de zaak is de vraag of verdachten met voorkennis handelden in opties van het beursgenoteerde concern BolsWessanen.

Justitie blijft de andere verdachten in hoger beroep wel op de hielen zitten. Zo hoorde ex-directeur van BolsWessanen en hoofdverdachte, T. van N., zes maanden gevangenisstraf tegen zich eisen. De derde verdachte J.G. hangt een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan één voorwaardelijk, boven het hoofd. De zaak tegen de drie verdachte optiehandelaren komt in november voor.