Pretpark

In het artikel `Pretpark op wielen' (Agenda, 2 september) wordt, middels het kaartje, ten onrechte gesuggereerd dat de Coast Starlight door San Francisco rijdt. Deze stad, die op een schiereiland ligt, kent geen doorlopende nationale treinverbindingen. Tussen 1938 en 1958 reden treinen via het onderste dek van de San Francisco Oakland Bay Bridge naar een kopstation in de wijk South of Market. Beide verdiepingen van de Bay Bridge worden tegenwoordig alleen voor wegverkeer gebruikt en het voormalige station is nu een busterminal. San Francisco kent wel een forensentrein naar San Jose (Cal Train) en een uitgebreid metronetwerk (Bay Area Rapid Transport) dat de stad met het stedelijke gebied ten oosten van de baai verbindt. Wie vanuit San Francisco met de trein naar Seattle of Los Angeles wil, zal echter moeten opstappen op het station van Emeryville in Oakland.

    • Daniel A. van der Ree