Oude foto's beoordeeld in Groningen

De nieuwe stichting Kardos organiseert op 26 september (11-17u) in de Korenbeurs in Groningen de eerste Groninger FotoKijkDag. Elke Groninger kan daar uit eigen bezit opgediepte foto's laten zien. Ze moeten gemaakt zijn tussen 1840 en 1914. Onderwerp, kwaliteit of maker zijn geen criteria. Ook glasnegatieven en daguerreotypieën zijn welkom.

Een panel, onder wie Mattie Boom, conservator fotografie van het Rijksmuseum in Amsterdam, Ingeborg Leijerzaph, conservator fotografie van het Prentenkabinet van de Rijksuniversiteit Leiden, en Hans de Herder, directeur van het Nationaal Fotorestauratie Atelier, zal de foto's bekijken en de restaurateur zal adviezen geven.

De selectie van het panel wordt direct na afloop van de Kijkdag tentoongesteld in de Korenbeurs. Behalve in de Aa-Kerk wordt in de Korenbeurs dan ook de fotomanifestatie Noorderlicht (t/m 31/10) gehouden. Inl. (050) 3118651.