Festival met Duitse deelstaat

Op 27 september begint het landelijke festival KUNST.NRW.NL dat in het teken staat van de samenwerking tussen de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en Nederland. Er staan meer dan vijftig producties op het gebied van beeldende kunst, architectuur, muziek, theater, dans, nieuwe media, film, fotografie en literatuur, waarvan vele speciaal voor deze gelegenheid gemaakt zijn. Zo brengen Theatergroep Hollandia en Schauspielhaus Bochum in de voormalige Van Nelle Fabriek in Rotterdam de co-productie De Val van de Goden; de Balie in Amsterdam en V2 in Rotterdam presenteren in samenwerking met de Kunsthochschule für Medien in Keulen een serie nieuwe media-producties op diverse locaties in Nederland, waaronder ook op een mediaschip dat via de Rijn verschillende steden zal aandoen. Vanaf 9 oktober is in galeries in Amsterdam, Rotterdam en Haarlem werk te zien van jonge beeldende kunstenaars uit Nordrhein-Westfalen. De Rode Hoed in Amsterdam heeft een scenische uitvoering van Händels oratorium Belsazar op het programma staan, geregisseerd door Uwe Schmidt-Gielshof (3 en 4 november). KUNST.NRW.NL brengt een festivalkrant uit en biedt via internet inzage in zijn programma: nrw.nl@wxs.nl.