Bomexplosies in Istanbul

Twee explosies bij regeringsgebouwen in de Turkse stad Istanbul hebben gisteren tenminste zeventien mensen verwond. Het Turkse persbureau Anatolië berichtte dat de explosies zijn veroorzaakt door bomaanslagen. Volgens ooggetuigen was er kort na 19.00 uur lokale tijd een ontploffing in een gebouw van het ministerie van Financiën. Daarbij vielen zeventien gewonden. Het aantal slachtoffers bleef beperkt omdat de explosies zich voordeden na sluitingstijd. Eerder op de dag ontplofte een andere bom bij een kantoor van het ministerie van Werkgelegenheid en Sociale Dienst. De explosieven-opruimingsdienst gooide daar een verdacht pakketje weg omdat het op het punt van ontploffen stond. Bij deze explosie vielen geen gewonden. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist.(RTR)