AZ raakt tegen Roda ongeslagen status kwijt

AZ is gisteren in eigen stadion de ongeslagen status in eredivisie kwijtgeraakt. De ploeg uit Alkmaar verloor met 2-1 van Roda JC. Voor AZ was het pas de derde competitiewedstrijd, na twee uit-overwinningen op Fortuna Sittard en RKC (beide 1-2). Voor Roda was het de vierde wedstrijd, en de tweede winstpartij.

AZ-uit was voor Roda JC normaal altijd een probleem. Van de 17 wedstrijden die beide ploegen tot nu toe in Alkmaar speelden, hadden de Limburgers er slechts twee gewonnen. Roda had zich dan ook voorbereid op een pittig duel, zeker ook gezien de revanchegevoelens die bij AZ leefden. AZ verloor de laatste wedstrijd tussen de twee ploegen, in Kerkrade, ontluisterend met 8-2.

Tot verbazing van Roda, dat donderdag in de eerste ronde van de UEFA-cup thuis aantreedt tegen Shaktor Donetsk uit de Oekraïne, kwam de ploeg zeer eenvoudig aan twee doelpunten. Al in de tweede minuut passeerde middenvelder Doomernik met een fraaie lob AZ-doelman Moens. Twintig minuten later was de voorsprong reeds verdubbeld. Zafarin beantwoordde knullig verdedigen met een simpele schuiver: 0-2. Huiberts scoorde in de tweede helft voor AZ. (ANP)