Haringen vlogen door de lucht

Nu is het echt voorbij. Het schooljaar is weer begonnen. Met gewoon weer gesmeerde boterhammen, fiets, muziekles, computeren, huiswerk. Gewoon weer slapen in je eigen bed, terwijl het buiten langzaam donkerder en kouder wordt. Op de Kinderpagina nog één keer vakantieberichten, om in een goed humeur te blijven.

Pieter, Leon en Denny zitten in dezelfde klas, in Driebergen. Op vakantie maakten ze alledrie een spannend avontuur mee. Leon schrijft: ,,Ik sliep met mijn broertje in de tent. Opeens begon het te onweren. Wij sliepen gewoon door. Plotseling klonk er een donderende kraakslag, wij schrokken wakker. Wij wisten niet wat er gebeurde. De volgende dag was het water van het meer 30 graden. Toen wisten wij dat de bliksem was ingeslagen in het meer.'' Bij Denny was er 's nachts ook storm. Hij ging naar buiten om te kijken: ,,Mijn vader moest extra haringen in de grond slaan, anders vloog de tent in de lucht. We moesten in de caravan, en mijn vader ging een man helpen met zijn speedboot. Toen papa weg was viel de stroom uit.'' Gelukkig kwam het licht snel terug, en Denny's vader ook. Pieter was lekker aan het spelen met een surfplank toen er dit gebeurde: ,,Ik ging op de surfplank staan, maar ik ging bewegen. Toen viel ik van de surfplank af. Hij viel in de stroming. We hadden hem nog net gepakt.'' De jongens zijn allemaal weer veilig thuisgekomen.

Nu de vakantie voorbij is, is het ook tijd de prijzen uit te delen aan de raarste, leukste of droevigste vakantieverhalen die we kregen.

Laten we eerst zeggen dat alle brieven de moeite waard waren: bedankt.

Toch was de gekste brief die we kregen een envelop met een stuk verveld vel van het been van de vader van Evanne van de Wetering (10) uit Bilthoven. Zij had een wedstrijd met haar vader in Noord-Spanje gedaan, wie het grootste stuk vel van zijn vervellende benen kon peuteren. Zij had het grootste stuk, van wel tien centimeter lang en vijf centimer breed. We kunnen het niet afdrukken in de krant, maar zij verdient met haar brief een boekenbon van 35 gulden. En het schokkendste vakantieverhaal was dat van Arend en Wybren Nooitgedagt uit Leiden, die met hun auto bij Parijs over de kopsloegen na een klapband. Hun brief stond op de Kinderpagina van 27 augustus. Zij winnen de cd-bon van 35 gulden.

    • de Jury