Selectie Galerie

Suzan Drummen

De schilderijen van Suzan Drummen tonen afwisselend barokke interieurs, moderne tentoonstellingsruimtes en landschappen. Deze in- en exterieurs zijn bewust onscherp met verf op het doek gespoten en contrasteren met de zorgvuldig nageschilderde details in de schilderijen. Vaak is het moeilijk om op de ruimtes te focussen: verschillende kleuren, scherptes en lagen brengen het oog in verwarring. T/m 2 okt in Galerie Akinci, Lijnbaansgracht 317, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

Loerakker

In de achterruimte van Galerie Loerakker heeft Bastienne Kramer een installatie ingericht met zeven keramieken beelden. De identieke sculpturen van naakte zonnebadende vrouwen met enorme uitneembare borsten kunnen opgevat worden als een commentaar op moderne ontwikkelingen op het gebied van klonen en plastische chirurgie. In de voorruimte van de galerie toont C.A. Wertheim recente collages waarin het zelfportret centraal staat. T/m 3 okt, Keizersgracht 380, Amsterdam. Wo t/m za 13-17u30.

China in Finsterwolde

Stichting de Boer Waalkens heeft de Chinese kunstenaars Zhuang Hong Yi en Lu Luo uitgenodigd om de galerieruimte in de maanden augustus en september te gebruiken als atelier. In de weekeinden wordt open atelier gehouden en kan het publiek met de kunstenaars in discussie treden over hun werk. 11, 12, 18, 19, 25 en 26 sept van 11-18u. Hoofdweg 39, Finsterwolde.

TENT.

Negen maanden na de sluiting van Villa Alckmaer wordt vanmiddag TENT. geopend, de nieuwe tentoonstellingsruimte van het Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam. Om 16u59 wordt het gebouw ingewijd met de spectaculaire act BAD.WEATHER van het Rotterdamse kunstenaarsinitiatief B.a.d. Enterprises. De eerste tentoonstelling van TENT. heet `Vullen/Voelen' en gaat over de ervaring van ruimte. Te zien zijn werken van CuCosa, Liam Gillick, Hendrik-Jan Hunneman, Diederik Klomberg, Roel Meelkop & Shinichi Yanai en Jos Bongers. T/m 3 okt, Witte de Withstraat 50, Rotterdam.

En verder

Installaties van Remy Jungerman t/m 6 okt in Lumen Travo, Lijnbaansgracht 314, Amsterdam; Maura Biava exposeert t/m 13 okt bij Galerie Van Gelder, Planciusstraat 9A, Amsterdam; Schilderijen van Jan de Vliegher t/m 6 okt in Galerie Van Wijngaarden, Lijnbaansgracht 318, Amsterdam; Nieuw werk van Marjolijn Mandersloot t/m 24 okt in Artkitchen Gallery, Herengracht 160, Amsterdam; Schilderijen van Marcel Berlanger en objecten van Renée Ridgway t/m 9 okt in Galerie van den Berge, Wijngaardstraat 3, Goes; Schilderijen en tekeningen van Corinne Bonsma t/m 3 okt in Galerie Tanya Rumpff, Spaarnwouderstraat 74, Haarlem; Schilderijen en houtsneden van Agnes de Wit t/m 1 okt in de LAKgalerie, Cleveringaplaats 1, Leiden; Een installatie van Theo Konijnenburg t/m 3 okt in Beam, Pijkestraat 4, Nijmegen.