Partijen Pakistan staken voor vertrek Sharif

De oppositie in Pakistan wil het land net zolang platleggen door middel van stakingen totdat premier Nawaz Sharif opstapt. Dat heeft de vroegere Pakistaanse premier Benazir Bhutto gisteren gezegd. Dinsdag besloten negentien oppositiepartijen, waaronder een aantal vroegere coalitiegenoten van Sharifs Moslimliga (PML), zich te organiseren in een zogenoemde `Verenigde Oppositie'. De partijen hebben afgelopen week al drie grote betogingen georganiseerd tegen Sharif. Aanleiding van de protesten is de onvrede over de ,,ontmanteling van de democratie'' door premier Sharif, aldus Bhutto, die zelf in het buitenland verblijft omdat zij in Pakistan is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens corruptie. De regering van Sharif heeft de stakingen verboden en op voorhand al enkele honderden politieke activisten opgepakt, aldus de oppositie.