Manisch-depressief 2

Met enige ontsteltenis hebben wij het artikel `Manisch-depressief van de deurwaarders' gelezen. Deze kop ondergraaft het artikel, ergo hiermee wordt een hele beroepsgroep – deurwaarders – onderuitgehaald, door wier ingrijpen juist wordt voorkomen dat koopzieke mensen of zij die bewust of onbewust hun rekeningen laten liggen nog verder in de puree komen. Manisch-depressiviteit lijkt tegenwoordig volks- en vuilnisbakziekte nummer een te worden.

Jammer dat in het artikel de rol van huisartsen onbelicht blijft. Mensen met schulden zijn namelijk bovenmatig veel ziek. Bij de huisarts hoort ook de diagnose manisch-depressief thuis en niet op de redactietafel van een kwaliteitskrant als de uwe. Deurwaarders doen gewoon hun werk en manisch depressieven moeten gewoon aan werk en/of een toekomst geholpen worden.

    • E.M. van den Berg