Davenport ontsnapt

Titelhoudster Lindsay Davenport ontsnapte in de kwartfinales van de US Open aan een nederlaag tegen Mary Pierce. De 24-jarige Pierce verspeelde bij een 5-4 voorsprong in de derde set twee matchpoints en bij het tweede wedstrijdpunt lag de baan voor Pierce helemaal open. Toch forceerde Davenport een break en na een regenpauze van een uur was Pierce het ritme op haar service kwijt. Met een dubbele fout op het tweede matchpoint schakelde de nummer 5 van de wereld zichzelf uit.

Davenport treft in de halve finales Serena Williams. De jongere zus van Venus versloeg in drie sets (4-6, 6-3 en 6-2) Monica Seles.

De Amerikaanse tennisbond heeft John McEnroe aangewezen als coach van de nationale ploeg voor de Davis Cup. Hij vervangt Tom Gullikson. McEnroe reageerde dolblij. ,,Ik ben van trots vervuld. Dit is een van de mooiste momenten in mijn leven'', zei de Amerikaan.