ACTIVITEITEN

Ter gelegenheid van het VN-jaar van de ouderen worden verschillende activiteiten voor ouderen georganiseerd.

Seniorenfestival Nog t/m 10 september vormt Den Bosch het decor van een eigentijds festival voor 55-plussers die van sport, kunst en cultuur houden.

Op het programma staan onder meer een boottocht over de Binnendieze en een lezing van Julia Alvarez, beter bekend als `VN-ambassadeur voor de ouderen'.

Informatie

09 00 202 56 01.

Levensverhaal Cursus (16 t/m 18 september) voor vrijwilligers die ouderen ondersteunen in het ontwikkelen, uitwerken en vertellen van hun levensverhaal. Informatie Odyssee

(043) 352 57 60

Organisaties Seniorenverenigingen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Rusland treffen elkaar van 17 t/m 20 september in Emden in Duitsland en zullen spreken over ouder worden en het actief blijven in verschillende maatschappelijke organisaties. Informatie Dieter Dilling

00 49 492 87 15 91

Beurs en festival Van 30 september t/m 3 oktober heeft een 50+ Beurs en festival plaats in Jaarbeurs Utrecht. Ruim 350 stands, de laatste stand van zaken van producten en diensten. En ook: workshops en modeshows. (026) 377 97 34.

Internet www.50plusbeurs.nl

Film Film- en documentairefestival naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. In het Filmtheater Pathé in Rotterdam worden op 7 en 8 oktober van 10 tot 17 uur films vertoond over zorg en welzijn.

(030) 230 65 10, e-mail

festival@nizw.nl

Conferentie Van 10 t/m 13 oktober heeft in München de Internationale conferentie Gerontechnologie in München plaats. Georganiseerd door the International Society of Gerontechnology. Onderwerp van discussie zal zijn: de autonomie, onafhankelijkheid en sociale participatie van ouderen in het volgende millennium. IMU Instituut

00 49 89 895 441 260.

Theaterfestival Onder het motto `Das ist mein leben' komen van 25 t/m 29 oktober theatergroepen uit de hele wereld samen in Keulen. Uitgangspunt is de geschiedenis van mensen die in deze eeuw oud zijn geworden, overal ter wereld.

00 49 221 32 78 17.

Wandelen Wereldwijde wandeling ter gelegenheid van het Internationale Ouderenjaar, uitgeroepen door Wereldgezondheidsorganisatie. Op 2 oktober wordt gewandeld. Eerste wandelaars starten in Nieuw Zeeland. Met de klok mee starten vervolgens wandelingen in Australie, Azië, Afrika, Europa en de VS. De laatste wandeling heeft plaats in Hawai. Internet: www.1999.org.

Oud is IN Beeld Tweedaags festival binnen het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen, op 15 en 16 september. Op het programma staan onder meer een debat tussen vertegenwoodigers van ouderenorganisaties en de Nederlandse federatie voor de Cinematografie. Hoogtepunt: de Nederlandse voorpremière van The Straight Story, de nieuwste film van regisseur David Lynch (Wild at Heart, Twin Peaks en Blue Velvet).

(030) 273 23 93.