Weer conflict in schaatswereld

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) en de commerciële ploegen van Sanex, SpaarSelect en Unit 4 zijn opnieuw met elkaar in conflict geraakt. Aanleiding was de bijeenkomst van gisteravond waarin geen overeenstemming werd bereikt over de reclame-uitingen op de wedstrijdpakken.

De KNSB stelde voor de logo's voor de commerciële ploegen te vergroten van de 45 vierkante centimeter van vorig seizoen naar 200 vierkante centimeters voor de komende seizoenen, tot en met de Olympische Winterspelen in Salt Lake City 2002. Daarvoor vroeg de bond een financiële vergoeding waarmee de Vereniging van Professionele Schaats Teams (VPST) niet akkoord ging. Onacceptabel, omdat daardoor een onoverbrugbaar gat ontstaat in onze begroting'', aldus KNSB-voorzitter Wim Schenk.(ANP)