Schuldeisers Fokker

Schuldeisers van Fokker kunnen toch een deel van hun geld terugkrijgen. Drie buitenlandse partijen die eerder verzet aantekenden tegen de derde zogeheten uitdelingslijst, leggen zich bij de lijst neer. De door hen aangespannen rechtszaak gaat vandaag niet door.

De Amerikaanse concerns Northrop Grumman en Teleflex Control Systems en het Britse Morse, die onderdelen voor de Fokker-vliegtuigen maakten, hadden een reservering van elk 500 miljoen dollar geëist. Zij stellen Fokker aansprakelijk voor de schade die zij hebben geleden na het verongelukken van een Braziliaanse TAM-Fokker in oktober 1996.

De drie kunnen aangesproken worden door nabestaanden van de slachtoffers van de ramp. Twee van hen hebben inmiddels al een claim binnen. Zij eisten dat de curatoren in het faillissement van de vliegtuigbouwer een reservering aanhielden.