Rotterdam steunt bemiddelingsbureaus

De gemeente Rotterdam trekt 2,5 miljoen gulden uit om commerciële arbeidsbemiddelingbureaus in de regio te helpen. Reden is dat bedrijven steeds meer geld en energie moeten steken in het aan het werk helpen van langdurig werklozen, aldus een gemeentewoordvoerder.

In de regio Rijnmond houden zich in het kader van de zogenoemde Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW-regeling) ongeveer 25 commerciële bedrijven bezig met langdurig werklozen. Ze zoeken naar werkervaringsplaatsen bij bedrijven en ontvangen bij plaatsing een vergoeding. De bemiddelingsbedrijven hebben het moeilijk. De vraag naar werknemers is weliswaar groot en de werkloosheid nog altijd fors, maar de bemiddelaars blijken steeds meer moeite te hebben de twee op elkaar te laten aansluiten. Het kost gewoon te veel geld om werklozen klaar te stomen voor een baan, zeggen vooral particuliere bureaus. De beter plaatsbare mensen zijn inmiddels allang aan het werk. De overgeblevenen zijn veelal `probleemgevallen'. (ANP)