Reclame voor obligaties

De Japanse regering lanceert een landelijke reclamecampagne om haar sparende landgenoten te stimuleren staatsobligaties te kopen. De staatsleningen zijn bedoeld om de verschillende plannen van de overheid om de economie weer op gang te brengen, te financieren.

In Tokio wordt al langer op een nieuw stimuleringspakket gerekend. Het ministerie van Financiën heeft een budget van 700 miljoen yen gevraagd om vanaf april in de kranten, op internet en via posters reclame te maken voor de obligaties. ,,We hebben besloten om reclame te maken voor staatsleningen als een financieel product dat voor een groot publiek bedoeld is'', aldus een woordvoerder van het ministerie.

Japanners staan bekend als enorme spaarders. Japanners sparen jaarlijks 1300 biljoen yen. Slechts een procent van de Japanners bezit nog staatsobligaties tegen een record aantal van 19,2 procent in 1981. (AFP)